Hairstyle 2.0 – Manifestatie voor kappers

Ondanks de sneeuwval wisten eind februari toch veel kappers uit de Benelux hun weg te vinden naar Kortrijk Xpo. In een compacte, sfeervolle setting konden zij genieten van topshows, alles te weten komen over de nieuwste vaktechnische ontwikkelingen en informatie vergaren bij vele exposanten. HAIRSTYLE 2.0 heeft wederom bewezen een onmisbaar platform te zijn waar de kapper nieuwe merken en trends kan ontdekken. En daarmee maak je op de werkvloer het verschil!

TERUG NAAR DE BASIS
Het bezoekersaantal lag dit jaar 17% lager dan voorgaande jaren, maar dat neemt niet weg dat ruim 15.000 kappers dé vakbeurs voor hun branche hebben bezocht. Een aantal belangrijke haarcosmeticamerken ontbrak op de beursvloer, maar deze nog altijd hoge opkomst onderstreept de behoefte aan een dergelijk evenement. De organisatie blijft dan ook geloven in het kappersvak en wil de professionele ondernemers blijven ondersteunen en hen helpen zich te wapenen tegen de retail concurrentie. Om die reden is er dit jaar voor gekozen terug te gaan naar de basis. Drie elementen stonden centraal. Er is geïnvesteerd in shows van topniveau, vaktechnische presentaties en een kwalitatief hoogstaand aanbod van exposanten. Er was bovendien veel aandacht besteed aan de aankleding van de locatie, wat door zowel kappers als exposanten enorm is gewaardeerd.

Kapsel met korte nekpartij - Robby Osselaer   Kapsel met een kort opgeschoren hals - Robby Osselaer   Kort kapsel met een lange bles - Robby Osselaer

SHOWS
Talentvolle kappers uit binnen- en buitenland verzorgden inspirerende shows bomvol creatieve hoogstandjes. Het team van Sassoon Academy liet een staaltje vaktechnische perfectie zien en bracht in beeld dat de iconische kapsels van Vidal Sassoon ook vandaag de dag nog inspiratie bieden. De show van Mackinder onderstreepte dat een sterke basis altijd het uitgangspunt moet zijn. De snit en kleur van de kapsels pasten precies bij de gezichtsvormen van elk model. De show van Xantippe kon met recht opzwepend worden genoemd. Het waren louter mannen die met stoere looks over de catwalk paradeerden. De modellen van Jean-Luc Minetti, van het huis ‘Alexandre de Paris’, waren gehuld in haute couture. De bijbehorende kapsels waren dan ook ‘très chique’. William de Ridder bracht een inspirerende mix van draagbare kapsels en prachtig opsteekwerk. Ideale looks voor op de werkvloer én voor een feestje dus.

Haar knippen - Guigone Neyt   Kort geknipt haar - Guigone Neyt   Modieus kort kapsel - Guigone Neyt

EDUCATIE
HAIRSTYLE 2.0 had voor het eerst een speciale hal ingericht voor een uitgebreid educatieprogramma. Deze focus op educatie bleek een schot in de roos. Verspreid over het hele weekend waren er maar liefst veertig presentaties. Op beide beursdagen konden kappers naar wens een programma samenstellen met vaktechische look & learn sessies (technical labs) en presentaties op zakelijk vlak (business masterclasses). Bij de technical labs kwamen thema’s als snit, kleur, opsteekwerk, avant-garde kapsels en klassieke mannenkapsels aan de orde. Vooral de presentaties van Pascal van Loenhout, Thomas Laslo, Natasja Keijzer van L’Anza, Pivot Point en myhairdressers.com konden rekenen op enthousiaste reacties. De business master classes, in samenwerking met vakmagazine Top Hair, behandelden diverse zakelijke onderwerpen. Denk aan het verhogen van de omzet, klantenwerving, salonmarketing en de inzet van social media. Zeker in deze tijd enorm leerzaam en interessant.

BUSINESS
HAIRSTYLE 2.0 was een ideale plek om in een prettige sfeer te netwerken met collega-kappers en om informatie in te winnen bij exposanten. De nadruk lag dit jaar meer dan ooit op kwaliteit. De selectieprocedure voor de exposanten is strenger geworden, zodat er ook in het koopgedeelte alleen presentaties waren van branche gerelateerde firma’s met professionele, exclusieve producten van hoge kwaliteit. In totaal waren er 110 exposanten vertegenwoordigd met 250 merken in haarproducten, tools, extensions, saloninrichting en accessoires. Bij veel stands konden bezoekers, naast de technical labs in de speciale hal, vaktechnische presentaties bijwonen. En zo’n extra portie inspiratie is natuurlijk mooi meegenomen.

Volgende editie:  16 & 17 maart 2014 in Ahoy Rotterdam

Website: www.hairstyle.be