Het verschil tussen een goede haarkleuring en een prachtige haarkleuring.

Het verschil tussen een GOEDE haarkleuring en een PRACHTIGE haarkleuring is een keuze die voor al het verschil op lange termijn zorgt. Een goedkoop alternatief kost steeds méér, omdat u gewoonlijk iets moet oplossen of aanvullen. Wist u dat schouderlang haar sporen draagt van elk chemisch elementje dat u de voorbije zes jaar op de lok aangebracht hebt? Het is belangrijk om na te denken over wat u op uw haar doet en een overtuigde strategie hebt VOORALEER u uw haar ooit verft.

De meeste doosjes met kleuring die u in de drogisterij aantreft, zijn sterk genoeg om te werken bij alle types getextureerd haar en toch zwak genoeg om makkelijk uitgewassen te kunnen worden voor het geval de gebruiker de verkeerde tint heeft uitgekozen. Professionele producten zijn veel duurzamer, hebben erg veel niveaus en zijn ontworpen om vermengd te worden voor talloze mogelijkheden. De meeste professionele salons hebben de beste vervingen beschikbaar omdat hun reputatie natuurlijk een risico inhoudt wanneer ze die niet hebben!

Materiaal en producten voor haarkleuringen

Het gebruik van een professioneel product van hoge kwaliteit vergt een expert om het aan te brengen. Als colorist gebruik ik niet steeds EXACT dezelfde kleur telkens u komt. Dit hangt af van het seizoen en van uw gebruinde huid (of gebrek eraan). Ook andere factoren spelen een rol zoals het verschieten van de kleur of oudere applicaties. Dit alles draagt bij tot lichte aanpassingen die consistentie verzekeren. Een haarkleurformule doorgeven aan een klant is net als het geven van een oud voorschrift aan een patiënt. Dit werkt soms wel en dan weer niet, tenzij een andere professional dit evalueert!

Het best bewaarde geheim voor een PRACHTIGE haarkleuring is een vlekkeloze toepassing. Enkel de grijze uitgroei bedekken, eerder dan de kleur door het haar trekken of overlappen, is vitaal om uw haar glanzend en gezond te houden. Precieze applicatie zorgt ervoor dat het haar niet chemisch plat en dof wordt. We gebruiken ook doelbewust enkel genoeg sterkte om het grijs te bedekken zonder het haar errond uit te drogen. Een andere, mildere kleur wordt gekozen om uw punten opnieuw op te frissen.

U bent zelf ook half verantwoordelijk om uw haar prachtig te houden en dit door thuis professionele producten te gebruiken. Dit verzekert dat de haarwortel intact blijft. Fijne kant of zijde zou u toch ook niet ruw behandelen met zeepachtige, harde vaatwasdetergent? Er zitten fijne verzachtende middelen en fijne reinigers in de luxe shampoos en conditioners die gewoonweg niet aanwezig zijn in producten uit de drogisterij. Uw haar kwaliteitsvol onderhouden zal ook vermijden dat uw kleur moet gecorrigeerd worden met nog MEER chemicaliën telkens u naar de kapper gaat!

Tot slot is een absoluut sleutelelement het kiezen van een colorist die u kunt vertrouwen. Een excellente colorist zou moeten in staat zijn om bij elk bezoek exact DEZELFDE kleur te bekomen, of juist niet! Hij zou moeten openstaan voor gewenste veranderingen en willen luisteren naar uw suggesties.

Een kapper die ook kleuringen doet, is misschien niet zo ontvankelijk of vol vertrouwen om uw look plots te veranderen. Bij het overwegen van een drastische wijziging vraagt u best steeds een tweede mening aan een colorist als u uw kapper nog niet zien doen hebt wat u vraagt. Hebt u reeds uitdagingen qua kleuring achter de rug, dan is een verfijnde colorist misschien uw enige optie! Stel veel vragen – en denk eraan – het loont steeds om tijd te besteden aan kwaliteit.